Inimene, abikaasa, ema, president, poliitik, tegija ja tegutseja

Räägime naljakatest asjadest 3

Magamine on oluline, veel olulisem on hästi magada. Kui paljud meist teavad kui hästi nad tegelikult magavad? Mina tean, kandes Oura ring sõrmust ja nähes iga öö kohta graafikut. Tõsi, vahel on ka stressav näha kui halvasti sa magada… aga siis on võimalik midagi ette võtta.
Und mõjutavad paljud asjad. Minu jaoks on hea uni mega tähtis. Minu päevarežiim on suht kindel tänu ravimite kindlatele kella- ning (sellega seonduvale) söögiaegadele. Aga uni nii kindel, lihtne ja selge pole. Piirangud millega pean arvestama mõjutavad ka und.

Mina ei saa õhtuti trenni teha. Mina ei saa peale kella 12 päeval kohvi juua, kui ma muidugi just ei taha pool ööd üleval olla. Mina ei saa õhtuti peale kella 19 süüa, kuna see ei sobitu ravimite võtmisega. Ideaalis, tööpäeviti kui õhtul olen kodus ja lähen normaalsel ajal magama, siis on mu õhtusöök suisa kell 17.30. Lisaks ei joo ma üldiselt gaasilisi jooke, ei söö teravamaitselisi sööke, rääkimata toorestest, hapendatud, soolatud asjadest. Need kõik mõjutavad mu magu, mu neere ja mu und.

Nagu kõigil, aitab ka minu paremale unele kaasa õues käimine ja kõik teised  tegevused, mida ise meeldivateks pean … Stress viib une ehk siis liigselt lahendamata asjad, nende õhtul nn sahtlisse luku taha panemist, ma
muudkui treenin. Probleemide lahendamisele aga omakorda - aitab kaasa hea uni. Seega on hea, et jälgin oma und. Alati. 

Mida paremini magad, seda paremat elu elad. Seega tegele unega, kui sa oled pidevalt väsinud või kui sa ei maga piisavalt.

Minu jaoks võib näiteks vahel
olla suisa eluliselt hädavajalik minna magama kell 22 ja tõusta kell 8, sõltumata nädalapaevast. Kõige tähtsam on see, mis toimib ja aitab mul toimekas edasi olla. 

Alati rahulikku ja kosutavat und Sulle
Eelmine
Räägime naljakatest asjadest 2
Järgmine
Räägime naljakatest asjadest 4

Lisa kommentaar

Email again:

Kommentaarid: 12

BnpcqgGSfZkyblJ sBGYweHZhA Feb 11, 2022
DHjKnirwX PFwkhodGMXbeH Feb 11, 2022
DkmiybVvXZwgW xwypzmdCiDEj Feb 20, 2022
aitUykuKPAszV KOxRQIJk Feb 20, 2022
wxnuARaUEy VJoarebG Mar 10, 2022
FniNhroBtDAgsl MyzliVkxQKDb Mar 10, 2022
DdPIsipWx gwNvzkYiG Mar 17, 2022
qVEULvrQld hxfZeabHkBXrO Mar 17, 2022
cyINnkjYftPCUmv KBxmFgpRCH Apr 05, 2022
kipywrzdKH GsXBqOHiSb Apr 05, 2022
olifGKZtHXOwW isLApcthIOJD Apr 12, 2022
azAwvQoUGjYp QiaWCrfZIXThDFe Apr 12, 2022