Inimene, abikaasa, ema, president, poliitik, tegija ja tegutseja

Naeru ja nalja

Äkki valimised võiksidki olla kogu aeg, sest siis poliitikud suhtlevad inimestega ja saavad teada mida inimesed poliitikast mõtlevad?!

Rääkisin ühe erialaühingu esindajatega enda kandideerimisest, selgitasin miks ma kandideerin ja mida kindlasti teha plaanin. Inimesed kuulasid huviga, tundsid muret minu praeguse organisatsiooni tuleviku pärast ja otsustasid minu kandideerimist toetada. Ürituse lõppedes kõlas lause: näeme siis 4 aasta pärast! Mina omakorda imestama, et miks nii? Siiralt öeldi, et valituid ju näeb alati enne järgmisi Riigikogu valimisi.

Ukselt uksele käiest sain soovituse oma pilti avalikkuses rohkem näidata ja midagi ka kirjutada. Kui ütlesin, et olen eelmisel aastal suisa rohkelt kirjutanud - ajalehtedes erinevatel teemadel 7 artiklit, lisaks konverentsidel, seminaridel esinemised  -  siis küsiti nime ja uuriti, kus ilmunud, kinnitati Päevalehe lugejaks olemist ning nenditi, et sellenimelise artikleid on loetud küll aga need ei tundu minu moodi. Täpsustamata jäi kas juttu oli pildist või tekstist (mis minu moodi pole).

Osa inimesi arvavad, et olen veel liiga noor Riigikogu jaoks, mõni küsis suisa vanust. Teistel mure, et ehk ei peaks ikka naised poliitikasse trügima ja kuidas mu lapsed ikka hakkama saavad. Kolmandad ütlevad siiralt: niikuinii ei saa seal midagi ära teha. Hakka või ise kahtlema.

Kui aga pole proovinud, siis ju ei tea? Olen isegi mõelnud, et miks ikkagi sellised targad inimesed nagu Hannes Võrno ja Siiri Sisask sealt Riigikogust ikkagi nii ruttu lahkusid... Midagi pole teha, mulle väljakutsed meeldivad. Ise õppimast ei ole ma siiani veel väsinud ja inimestega suhelda mulle meeldib, tervishoiuvaldkonnas ning ka haridussüsteemis olen nii kaua töötanud, et arvan end üht teist ikka teadvat (mõnda asja suisa sügavuti), üks laps juba päris oma elu peal, teine nii vana et saab ka kodust kaugemal tööl käiva emaga hakkama.

Nii mõnegi arvates olen "vales parteis", samas kipub nii olema, et needsamad inimesed leiavad ka teistel parteidel miskit häda olevat ja igas parteis on ka inimesi, kes neile kohe kuidagi ei meeldi. Nii on ka selle parteiga. Kui hakata võrdlema millisel parteil rohkem "ämberid" tagatoas koliseb, siis ilmselt võib võrdlema jäädagi. Kui mõelda, mida head on tehtud, siis alati saab paremini. Kui aga mõelda maailmavaate üle sügavalt järele, siis peaks täna leidma paljud eestimaalased ikkagi sobiva maailmavaatega partei.

Sel korral valige inimest, seda kes reaalselt mingist valdkonnast sügavuti teab, omab kogemust ja mõistab nalja.


Eelmine
Kuidas ma ukselt uksele kinke kohale viisin
Järgmine
Kuidas sünnib (valimis)reklaam?

Lisa kommentaar

Email again: